LIIKKEESSÄMME TEHDÄÄN

- TILAUSTYÖT

- KORUJEN KORJAUKSET

- VANHASTA UUTTA

- KAIVERRUKSET

- KELLOJEN HUOLTO

- PARISTOJEN VAIHTO

- HELMIEN PUNONTA

TILAUSTYÖT

Kultaseppämme tekevät tilaustöinä muun muassa erilaisia koruja, kuten kihla- ja vihkisormuksia, kaula- ja ranneketjuja, riipuksia sekä korvakoruja.

Liikkeeseen tullessa ei tarvitse välttämättä tarkalleen tietää minkälaista korua haluaa. Kultasepälle voi kertoa toiveistaan ja niiden pohjalta korua suunnitellaan yhdessä. Ideoita voi hakea myös valmiista malleistamme.

Koru voidaan valmistaa kokonaan tai osittain asiakkaan omasta materiaalista ja kivistä. Kun koru valmistetaan asiakkaan omasta materiaalista, maksu koostuu vain työosuudesta.

KORJAUSPALVELU

Kultaseppämme tekevät tarkistus-, puhdistus- ja korjaustyöt kulta-, hopea- ja pronssikoruihin. Työt tehdään verstaallamme liikkeen yhteydessä.

Korjaamme siis katkenneet ketjut, vaihdamme rikkinäiset lukot, muutamme sormuksien kokoja, kiristämme tai vaihdamme kiviä ja laitamme uuden kiven kadonneen tilalle, poistamme kaiverruksia ja paljon muuta. Meiltä saa myös varaosia koruihin, kuten korvakorujen taustoja ja koukkuja sekä turvaketjuja rannerenkaisiin.

Korjaamme ja puhdistamme myös erilaisia hopeaesineitä. Löydät meiltä myös korujen puhdistusaineita kotikäyttöön.

VANHASTA UUTTA

Myös vanhojen korujen uudistaminen on mahdollista. Vanhoja koruja voidaan ehostaa lisäämällä niihin uusia osia tai vanhoissa koruissa on usein osia esim kivet joita voidaan käyttää uuden korun valmistamisessa.

Pienilläkin muutoksilla voidaan vanhoista koruista saada jälleen uudennäköisiä, esimerkiksi vanhaan sormukseen voidaan istuttaa kiviä tai siitä voidaan tehdä riipus siten että vanhat leimat, kaiverrukset ja tunnearvo säilyvät.

Sormuksesta sydämeksi
- Sydämessä muisto säilyy

Vanhasta sormuksesta voidaan tehdä sydän -riipus sulattamatta materiaalia. Näin vanhojen leimojen ja kaiverruksien muisto säilyy.

KAIVERRUKSET

Meiltä saa kone- ja käsinkaiverruksia erilaisiin tuotteisiin joko suoraan tai laatan avulla.

Konekaiverrukset onnistuvat pääsääntöisesti liikkeessämme, joten se on tarpeen tullen mahdollista saada nopeastikin. Mikäli tarvitset pikaista kaiverrusta, soitathan ja varmistat että tuote on sellainen mihin saa konekaiverruksen. Voit kysyä asiasta myös sähköpostitse kuvan kera.

Kaiverruksia saa esimerkiksi kummilahjoihin, pöytähopeisiin, pokaaleihin ja mitaleihin. Konekaiverrusmalleina ovat kauno-, tikku- ja tuplatikkukirjoitus sekä monogrammit. Tietokoneavusteiset konekaiverrukset mahdollistavat myös yritysten ja yhdistysten logojen kaiverruksen moniin tuotteisiin.

Käsinkaivertajamme tekee käsinkaiverruksia muun muassa sormuksiin ja isompiin palkintopokaaleihin. Käsinkaiverruksiin on hyvä varata hieman enemmän aikaa, sillä työaika on 1-2 viikkoa.

KELLOJEN HUOLTO

Pienet kellonkorjaukset onnistuvat odottaessa kuten pariston vaihto, rannekkeen korjaus tai rannekkeen vaihto. Valikoimistamme löytyy useita erilaisia teräsrannekkeita sekä Suomessa valmistettuja nahkarannekkeita.

Kelloseppämme huoltaa ja korjaa seinä- sekä rannekelloja, myös lasinvaihdot onnistuvat. Kellojen korjauksista saa arvion ennen työn tekoa.

Vaihdamme myös perinteisiä paristokoneistoja seinä- ja pöytäkelloihin.

PARISTON VAIHTO

Pariston vaihto kelloon, sykemittariin, autonavaimeen tai muuhun laitteeseen onnistuu useimmiten odottaessa.

Käytetyt paristot kierrätämme.

HELMIEN PUNONTA

Helmiä punomme joko helmisilkkiin tai teräsvaijeriin.

Helmisilkkiin punottaessa helminauhat voidaan punota ilman solmuja tai solmujen kanssa niin, että jokaisen helmen väliin tulee solmu ja nauha päätellään spiraalilangalla lukko-osiin. Solmujen kanssa tehty menetelmä takaa sen, että jos arvokas helminauha menee poikki, jokainen helmi ei tipu hukkaan.